Bolognai mártás darálthússal
- 19 perc
- 59 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 532 kcal
- 34 g fehérje
- 17 g zsír
- 63 g szénhidrát
Összetevők
- 150 g fehérhagyma
- 200 g sárgarépa
- 200 g szárzeller
- 2 evőkanál olívaolaj
- 400 g darált pulykahús (maximum 10 % zsír)
- 30 g paradicsompüré
- 2 evőkanál szárított oregánó
- 300 ml csirkeleves
- 400 g konzerves szeletelt paradicsom
- 2 evőkanál fehér borecet
- 2 l víz
- 300 g teljes kiőrlésű spagettitészta (száraz állapotban)
- 30 g reszelt parmezán
- 8 g friss bazsalikom (apróra vágni)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Hámozza meg a hagymát, a répát és a zellert, mossa meg, majd az összes zöldséget vágja apróra.
Egy nagyobb fazékba öntsön olivaolajat, és melegítse meg közepes lángon. Ha az olaj felforrósodott, tegye rá az apróra szeletelt hagymát és dinsztelje közepes lángon 4–5 percig.
A sült hagymához tegye hozzá a többi felvágott zöldséget, a darált pulykahúst, a paradicsompürét és a szárított oregánót, és az egészet pirítsa további 6–7 percig közepes lángon.
Öntse a fazékba a csirke alaplevet, majd keverje hozzá a szeletelt paradicsomot, a borecetet, a sót és a borsot. Az egészet alaposan keverje össze, és főzze közepes lángon 25–30 percig.
Ezalatt egy nagyobb fazékban forraljon fel 2 l vizet. Amint a víz forrni kezd, sózza meg, tegye bele a spagettit, és gyakori kevergetés mellett főzze közepes lángon 15–17 percig. Ha megfőtt a spagetti, szűrje le.
Ossza szét a spagettit 4 tányérba, és tálalja a kész mártással, reszelt parmezánnal és apróra vágott friss bazsalikommal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az íze jó, de jóval kevesebb vizet teszek bele és akkor is olyan, mint a leves. Ha a receptben leírtak szerint teszek fel 2L vizet, akkor húslevesem lenne darált hússal és nem bolognai szósszal.
Automatikus fordítás
Kiváló, otthon egyöntetűen egyetértettünk abban, hogy a pulyka jobb, mint az általunk megszokott sertéshús
Automatikus fordítás
suuuupi, teljesen el vagyok ragadtatva
Automatikus fordítás