Brokkolis fasírt
- 20 perc
- 33 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 365 kcal
- 23 g fehérje
- 14 g zsír
- 35 g szénhidrát
Összetevők
- 500 g brokkoli (főtt állapotban)
- 200 g nyers burgonya (B-típusú főző)
- 50 g parmezán
- 100 g eydam sajt (20 % zsír)
- 80 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 2 evőkanál burgonyakeményítő
- 1x tojás (M-es méret)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 g friss petrezselyemzöld (apróra vágni)
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Először melegítse a sütőt 180–185 °C-ra, és egy sütőtálat (30 cm × 40 cm) béleljen ki sütőpapírral.
Amíg melegszik a sütő, egy nagyobb tálba reszelje bele durva reszelővel a főtt brokkolit, a krumplit, a parmezán és az edámit sajtot pedig reszelje finomra. Majd tegye a tálba a tönkölylisztet, a burgonyakeményítőt, a tojást és 2 evőkanál olivaolajat, az apróra vágott sima levelű petrezselymet, az őrölt szerecsendiót, az őrölt köményt, sót, borsot, majd az egészet alaposan keverje össze.
A masszából formáljon kb. 7 cm átmérőjű és kb. 2 cm magas fasírtokat, és tegye az előkészített sütőlapra.
Ha feldolgozta a teljes masszát, tegye a sütőformát a sütőbe, és süsse 30–33 percig 180–185 °C-on.
A kész brokkolis fasírtot tányérokra szétosztva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom, finom
Automatikus fordítás
Légsütőben sütöttem fasírtokat, és nagyon jó lett. Engem a megjegyzések inspiráltak, és tettem hozzá egy fokhagymás mártogatóst. A legjobb recept 🤩
Automatikus fordítás
Isteni😍