Burgonyasaláta medvehagymával
- 15 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 244 kcal
- 4 g fehérje
- 6 g zsír
- 43 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Készítsenek elő a krumplinak egy fazekat, engedjenek bele elegendő vizet és forralják fel.
Amíg melegszik a víz, kefével mossák le a krumplit (ne hámozzák!). Ha a víz forrni kezd, sózzák meg, tegyék bele a krumplit, állítsák kicsire a lángot, majd a krumplit főzzék puhára (kb. 15-25 perc a krumpli méretétől függően).
Amíg megfő a krumpli, készítsék el az öntetet: a medvehagymát vágják apróra, keverjék össze az olívaolajjal, a mustárral, a sóval és a borssal. Ezután vágják fel a zöldséget: a újhagymát apróra, a retket karikára.
A megfőtt krumplit szűrjék le, és keverjék össze az öntettel. Majd tegyék hozzá az apróra vágott újhagymát, a karikára vágott retket, és ismét keverjék össze.
A kész salátát önmagában vagy köretként is tálalhatják (pl. sült csirkéhez).
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó. Medvehagymám nem volt, ezért rukkolával cseréltem.
Automatikus fordítás
Csodálatos összetevők kombinációja és még jobb íz ❤️
Automatikus fordítás
Kiváló, könnyű saláta. Biztos nem utoljára csináltam :)
Automatikus fordítás