Caesar saláta
- 20 perc
- 21 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 333 kcal
- 33 g fehérje
- 15 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először melegítse a sütőt 200 °C-ra, és készítsen elő egy kisebb sütőformát.
A bagettet vágja nagyobb kockára, és pirítsa száraz serpenyőben 3–4 percig mérsékelt lángon. Ha megsült, tegye félre a bagettet.
Tisztítsa le a serpenyőt, és melegítsen meg benne 1 evőkanál olivaolajat közepes lángon. Majd állítsa nagyobbra a lángot, tegye a serpenyőbe a megtisztított csirkemellet, és mindkét oldalát süsse 1–2 percig.
A serpenyőt a megsült csirkemellel tegye az előmelegített sütőbe és süsse 10–15 percig 190–200 °C-on.
Majd vegye ki a serpenyőt a sütőből, a húst hagyja 10 percig állni, majd vágja vékony szeletekre.
Közben tisztítsa meg a római salátát, vágja nagyobb darabokra, és tegye nagyobb lapos tálra vagy tányérra.
Majd készítse el a dresszinget. Egy magasabb edénybe tegye bele a dresszinghez szükséges valamennyi hozzávalót, majd botmixerrel turmixolja finomra. Ízesítse sóval, borssal.
A kész dresszinget öntse a salátára és keverje össze. A tetején rakja szét a pirított bagettet, a sült csirkeszeleteket és a parmezán lapokcskákat, majd tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nagyon szépen köszönjük
Automatikus fordítás