
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Először hevítsék a sütőt 150 °C-ra, majd főzzék meg a bulgurt a csomagolás útmutatója szerint.
Amíg fő a bulgur, öblítsék le a filét, szárítsák meg és sózzák be mindkét oldalát.
A pác elkészítéséhez egy tálkában keverjék össze a 2 evőkanál limelevet, a lime héját, az áttört fokhagymagerezdeket, a 2 evőkanál olívaolajat, a chilipaprikát és a borsot. A tálkát tegyék félre.
Serpenyőben melegítsék meg a másik evőkanál olívaolajat, tegyék rá a pisztrángot a bőrével lefelé, majd süssék 3-4 percig közepes lángon.
Majd fordítsák meg a pisztrángot, öntsék rá az előkészített limeleves pácot, és süssék további 2 percig. Közvetlenül ezután tegyék a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssék a pisztrángot 140-150 °C-on további 4-5 percig.
A köret elkészítéséhez keverjék össze a főtt bulgurt, a vörös áfonyát és a mentát.
A kész köretet osszák szét 2 tányérba, majd a sült pisztránggal együtt tálalják.
*Ha hozzájutnak friss vörös áfonyához, 200-250 g-ot tegyenek a salátaköretbe a 100 g szárított áfonya helyett.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal