Chilipaprikás pisztráng citrommal és meleg bulgursalátával
- 15 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 594 kcal
- 30 g fehérje
- 22 g zsír
- 69 g szénhidrát
Összetevők
- 2x pisztrángfilé bőrrel
- 2 evőkanál limelé
- limehéj
- 2 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 3 evőkanál olívaolaj
- ¼ teáskanál őrölt chili
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Először hevítsék a sütőt 150 °C-ra, majd főzzék meg a bulgurt a csomagolás útmutatója szerint.
Amíg fő a bulgur, öblítsék le a filét, szárítsák meg és sózzák be mindkét oldalát.
A pác elkészítéséhez egy tálkában keverjék össze a 2 evőkanál limelevet, a lime héját, az áttört fokhagymagerezdeket, a 2 evőkanál olívaolajat, a chilipaprikát és a borsot. A tálkát tegyék félre.
Serpenyőben melegítsék meg a másik evőkanál olívaolajat, tegyék rá a pisztrángot a bőrével lefelé, majd süssék 3-4 percig közepes lángon.
Majd fordítsák meg a pisztrángot, öntsék rá az előkészített limeleves pácot, és süssék további 2 percig. Közvetlenül ezután tegyék a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssék a pisztrángot 140-150 °C-on további 4-5 percig.
A köret elkészítéséhez keverjék össze a főtt bulgurt, a vörös áfonyát és a mentát.
A kész köretet osszák szét 2 tányérba, majd a sült pisztránggal együtt tálalják.
*Ha hozzájutnak friss vörös áfonyához, 200-250 g-ot tegyenek a salátaköretbe a 100 g szárított áfonya helyett.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal