KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hevítsék a sütőt 150 °C-ra, majd főzzék meg a bulgurt a csomagolás útmutatója szerint.

2

Amíg fő a bulgur, öblítsék le a filét, szárítsák meg és sózzák be mindkét oldalát.

3

A pác elkészítéséhez egy tálkában keverjék össze a 2 evőkanál limelevet, a lime héját, az áttört fokhagymagerezdeket, a 2 evőkanál olívaolajat, a chilipaprikát és a borsot. A tálkát tegyék félre.

4

Serpenyőben melegítsék meg a másik evőkanál olívaolajat, tegyék rá a pisztrángot a bőrével lefelé, majd süssék 3-4 percig közepes lángon.

5

Majd fordítsák meg a pisztrángot, öntsék rá az előkészített limeleves pácot, és süssék további 2 percig. Közvetlenül ezután tegyék a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssék a pisztrángot 140-150 °C-on további 4-5 percig.

6

A köret elkészítéséhez keverjék össze a főtt bulgurt, a vörös áfonyát és a mentát.

7

A kész köretet osszák szét 2 tányérba, majd a sült pisztránggal együtt tálalják.

8

*Ha hozzájutnak friss vörös áfonyához, 200-250 g-ot tegyenek a salátaköretbe a 100 g szárított áfonya helyett.

TIPP
A sült pisztrángot és a salátát tálalhatják apróra vágott chilipaprikával is.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

vladarovasonaseznamcz
18. július 2022

iv_svv
24. augusztus 2021

majinka27
22. augusztus 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit