Chilis-rozmaringos karfiol
- 10 perc
- 27 perc
- Könnyű
- 4 adag
A karfiolreceptek között az egzotikus fűszerezésű, serpenyős változatok vezetnek. Ilyen ez a karfiolos kombináció is. Teljesen laktózmentes, kókusszal illatosított, chili paprikával és rozmaringgal fűszerezett, nagyszerűen illik tésztához vagy rizshez.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 184 kcal
- 6 g fehérje
- 11 g zsír
- 13 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Mossák meg a karfiolt és szedjék rózsáira.
2
Serpenyőben közepes lángon olvasszák fel a kókuszzsírt. Tegyék rá az áttört fokhagymát, majd dinszteljék kb. fél percig.
3
Tegyék a serpenyőbe a karfiolrózsákat, majd közepes lángon pirítsák legalább 25 percig.
4
Ezután adják hozzá a paradicsompürét, a chilit és a rozmaringot, majd süssék további 5 percig.
5
Végül öntsék rá a kókusztejet, ízlés szerint sózzák meg, majd főzzék még 5 percig. A kész karfiolt 4 tányérba osztva tálalják.
TIPP
A keverékhez köretként jól illik a teljes kiőrélésű rizs. A karfiolt tálalás előtt friss petrezselyemlevéllel díszíthetik.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
.
Automatikus fordítás
Könnyen elkészíthető és jó ízű.
Automatikus fordítás