Chilli con carne
- 10 perc
- 45 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 548 kcal
- 36 g fehérje
- 15 g zsír
- 67 g szénhidrát
Összetevők
- 240 g teljes kiőrlésű rizs
- 100 g vöröshagyma
- 100 g pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt édes paprika
- 1 teáskanál cayenne bors
- 400 g darált marhahús
- 300 ml marhahúsleves (más fajta is használható)
- 400 g konzerves szeletelt paradicsom
- 400 g előfőzött vörösbab
- 1 egy csipet só
- bors
Elkészítés
Először tegyék fel főni a rizst a csomagoláson található útmutató szerint; ez kb. 25 perc (a rizs fajtájától függően).
Amíg fő a rizs, vágják apróra a hagymát, mossák meg a paprikát és vágják kisebb csíkokra. A fokhagymát vágják vékony szeletekre.
Egy mélyebb serpenyőben melegítsenek meg egy evőkanálnyi olívaolajat, tegyék rá a hagymát, a fokhagymát, az őrölt édes paprikát, a felszeletelt cayenne-i paprikát, a felszeletelt pirospaprikát, majd közepes lángon pirítsák 3 percig.
Ezután tegyék rá a húst, majd állandó kevergetés mellett pirítsák további kb. 20 percig.
Öntsék a keverékre a húsalaplevet, tegyék hozzá a paradicsomot és a babot. Ízlés szerint sózzák, borsozzák meg.
A serpenyőt fedjék le, majd kis lángon főzzék 20 percig, és olykor keverjék meg az ételt. A kész húskeveréket osszák szét 4 tányérba, majd főtt rizzsel tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon szeretek vegetáriánus változatot készíteni, a darált hús helyett szójagranulátumot adok hozzá, egyébként a receptet úgy hagyom, ahogy van.
Automatikus fordítás