Csicseriborsó mártás rizzsel
- 10 perc
- 15 perc
- Könnyű
- 3 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 453 kcal
- 12 g fehérje
- 17 g zsír
- 56 g szénhidrát
Összetevők
- 1x kis vöröshagyma
- 1x húsos paradicsom (kb. 200 g)
- 120 g fehér basmati rizs száraz állapotban (basmati barnarizs, azaz teljes kiőrlésű rizs is használható)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 400 g előfőzött csicseriborsó
- ½ teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál őrölt édes paprika
- 100 ml szójakrém (vagy más növényi tejszín - pl. rizstejszín)
- só
Címkék
Elkészítés
Hámozza meg a hagymát és vágja apróra. Vágja kis kockákra a paradicsomot.
Főzze meg a basmati rizst a csomagolás leírása alapján (általában kb. 15 percig kell főzni, lefedve, közepes lángon, 1,5–2-szer annyi sós vízben). Ha natural basmati rizst használ, több időt számoljon a főzésre (kb. 25–35 percet).
Amíg fő a rizs, készítse el a csicseriborsó mártást. Mély serpenyőben melegítse fel a 2 evőkanál olivaolajat, tegye hozzá a felvágott hagymát, és kb. 2 percig pirítsa kis lángon, amíg üveges lesz.
Tegye a serpenyőbe az 1 evőkanál paradicsompürét, az előfőzött csicseriborsót és a felvágott hagymát, és mindezt kis lángon pirítsa újabb 5 percig.
Végül tegye a serpenyőbe a ½ kiskanál cayenne-borsot, az őrölt édespaprikát, keverje meg, és öntse hozzá a szójatejszínt. Ezután fedje le a serpenyőt, és hagyja kis lángon 5 percig főni.
A kész mártást főtt rizzsel tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
.
Automatikus fordítás
Szupergyors és ízletes étel, ami jóllakja. Biztos nem utoljára főztem!
Automatikus fordítás