KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hámozza meg a hagymát és vágja apróra. Vágja kis kockákra a paradicsomot.

2

Főzze meg a basmati rizst a csomagolás leírása alapján (általában kb. 15 percig kell főzni, lefedve, közepes lángon, 1,5–2-szer annyi sós vízben). Ha natural basmati rizst használ, több időt számoljon a főzésre (kb. 25–35 percet).

3

Amíg fő a rizs, készítse el a csicseriborsó mártást. Mély serpenyőben melegítse fel a 2 evőkanál olivaolajat, tegye hozzá a felvágott hagymát, és kb. 2 percig pirítsa kis lángon, amíg üveges lesz.

4

Tegye a serpenyőbe az 1 evőkanál paradicsompürét, az előfőzött csicseriborsót és a felvágott hagymát, és mindezt kis lángon pirítsa újabb 5 percig.

5

Végül tegye a serpenyőbe a ½ kiskanál cayenne-borsot, az őrölt édespaprikát, keverje meg, és öntse hozzá a szójatejszínt. Ezután fedje le a serpenyőt, és hagyja kis lángon 5 percig főni.

6

A kész mártást főtt rizzsel tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Sadriana
29. szeptember 2022

Kiváló volt, még ha chilit is kellett volna hozzá tenni 😋

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

47vjnb6pjx@privaterelay.appleid.com
17. szeptember 2022

pyrxvmhz8nprivaterelayappleidcom
07. szeptember 2022

Nagyon jó!!! Ízletes és egészséges 😋 A receptet már régről ismerem, még póréhagymával is, így mindkét receptből egy keresztmetszetet készítettem. Nahát!

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit