Csicseriborsós saláta joghurtöntettel
- 0 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 430 kcal
- 11 g fehérje
- 22 g zsír
- 22 g szénhidrát
Összetevők
- 300 g csicseriborsó (kiönteni)
- 1x mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- só
- bors
- 1 teáskanál szárított koriander
- 1 teáskanál szárított majoránna
Címkék
Elkészítés
Aprítsa fel a csicseriborsót, medvehagymát, fokhagymát, egy evőkanál napraforgóolajat, sót, borsot, koriandert és majorannát egy mixerben.
A keverékből formázzon kis golyókat és ezeket süsse meg egy további evőkanál olajban.
Sütés közben tartsa a hőmérsékletet közepes fokozaton és frogassa meg többször a golyókat, hogy minden oldaluk jól átsüljön.
Süsse kb. 8-10 percig és szükség esetén adjon még hozzá olajat.
A kész golyócskákat tegye félre és készítse elő az öntetet. Keverje össze a joghurtot, citromlevet, mézet és csilit.
Vegezetül oszlassa el a salátamixet egy tálban és adja hozzá a golyókat, az öntetet és az avokádót.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Hasonló alá falafel golyókat készítettem az Albert magazin szerint, az összetétele ugyanaz, de lisztet és római köményt adtak hozzá. A golyókat sütés előtt sima liszttel vontuk be, és remek ízűek voltak. Csak sokáig volt nehéz utánuk, mivel tele volt olajjal.
Automatikus fordítás