
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Aprítsa fel a csicseriborsót, medvehagymát, fokhagymát, egy evőkanál napraforgóolajat, sót, borsot, koriandert és majorannát egy mixerben.
A keverékből formázzon kis golyókat és ezeket süsse meg egy további evőkanál olajban.
Sütés közben tartsa a hőmérsékletet közepes fokozaton és frogassa meg többször a golyókat, hogy minden oldaluk jól átsüljön.
Süsse kb. 8-10 percig és szükség esetén adjon még hozzá olajat.
A kész golyócskákat tegye félre és készítse elő az öntetet. Keverje össze a joghurtot, citromlevet, mézet és csilit.
Vegezetül oszlassa el a salátamixet egy tálban és adja hozzá a golyókat, az öntetet és az avokádót.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A csicseriborsót először beáztatom, előtte legalább 12 órával. Gyönyörűen keveredik lágy tésztává. Utána sütőben, sütőpapíron megsütöm, amikor megfordítom mindkét oldalát megkenem olajjal, de biztosan nem olyan magas a zsírtartalma, mint sütéskor és ott nem kapunk semmilyen káros anyagot ❤️ Még soha nem tört össze. Ez egy remek recept! Csak próbáld meg beáztatni a csicseriborsót és megsütni a falafelt (220°C-on 20 percig)☺️
Automatikus fordítás
Hasonló alá falafel golyókat készítettem az Albert magazin szerint, az összetétele ugyanaz, de lisztet és római köményt adtak hozzá. A golyókat sütés előtt sima liszttel vontuk be, és remek ízűek voltak. Csak sokáig volt nehéz utánuk, mivel tele volt olajjal.
Automatikus fordítás