Csirke nuggets
- 10 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 3 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 355 kcal
- 29 g fehérje
- 10 g zsír
- 33 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.
Tisztítsák meg a csirkemellet és vágják csíkokra. Készítsenek elő két tálkát. Az egyikben keverjék össze a joghurtot a kurkumával és egy kis sóval, a másik tálkában pedig kézzel törjék össze apróra a kukoricapelyhet.
A csirkecsíkokat tegyék a joghurtos tálba és forgassák meg benne a csíkokat úgy, hogy minden oldalukon egyenletesen legyenek befedve.
Ezt követően a hússzeleteket egyenként forgassák meg a kukoricapehelyben. A sütőlapot fedjék le sütőpapírral, majd egyenként rakják rá a hússzeleteket.
Tegyék a sütőlapot az előmelegített sütőbe és 180-190 °C-on süssék a húst kb. 20 percig. Tálalás előtt ellenőrizzék, hogy jól átsült-e. A kész nuggeteket osszák szét 3 tányérba és máris tálalhatják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Lédús és jobb, mint a hagyományos steak
Automatikus fordítás
Javasolnám, hogy a csirkét a joghurtos keverékben néhány órával előre pácoljuk, így a fűszerek íze jobban kijön. És a legolcsóbb kukoricapelyhet használd, én "jobbat" használtam, és a csíkoknak olyan édes utóízük volt, valószínűleg a kukoricapehelytől
Automatikus fordítás
kiváló, csak zsíron sütöttem meg.
Automatikus fordítás