Cukkinis felfújt
- 15 perc
- 45 perc
- Könnyű
- 5 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 272 kcal
- 17 g fehérje
- 13 g zsír
- 20 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Először melegítse elő a sütőt 195–200 °C-ra, és készítsen elő egy legalább 25 cm × 35 cm-es sütőformát.
A cukkinit mossa meg, reszelje durvára, sózza meg, és egy sűrű szűrőn hagyja lecsöpögni (kb. 10 perc). Kissé tenyérrel is nyomkodja meg a cukkinit, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
Amíg csöpög a cukkini, a teljes kiőrlésű bagettet vágja kis kockákra (kb. 1 cm × 1 cm), és tegye egy nagyobb tálba. A felvágott bagetthez tegye hozzá a 3 tojást, a tejet, a lecsöpögött cukkinit, a sütőport, az őrölt szerecsendiót, az olivaolajat, a reszelt ementáli sajtot, sót és borsot, majd az egészet jól keverje össze.
A kész keveréket tegye az előkészített sütőformába, kissé nyomkodja le, tegye be az előmelegített sütőbe, és 195–200 °C-on süsse 40–45 percig.
Ha megsült a cukkinis felfújt, adagokra vágva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyszerű könnyű étel! 👌🏼Ementál helyett 30%-os edamot és cheddart használtam 1:1 arányban és nagyon jó lett! Múltkor biztosan nem tettem.
Automatikus fordítás
A recept alapvetően jó, de nem elképesztő. Mindhárman megegyeztünk, hogy legközelebb ízesebb sajtot használunk.
Automatikus fordítás
Kiváló könnyű ebéd vagy vacsora! ❤️ A recept szerint készítettem (kivéve, hogy nem teljes kiőrlésű bagett volt, hanem egy közönséges sötét többszemű bagett) és lényegében pont olyan lett, mint a képen :)
Automatikus fordítás