Cukkinis sült burgonya
- 15 perc
- 60 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 189 kcal
- 6 g fehérje
- 12 g zsír
- 13 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 190 °C-ra és készítsen elő egy sütőtálat (20 cm × 30 cm).
Hámozza meg a krumplit, tisztítsa meg a cukkinit és vágja mindkettőt vékony szeletekre. A szeleteket tegye egy tálba, öntse rá az olivaolajat, adja hozzá az áttört fokhagymát, a sót és a borsot, majd az egészet keverje össze.
Tegye a szeleteket egymás mellé az előkészített sütőtálba.
A sütőtálat tegye a sütőbe, és süsse 40–50 percig 180 °C-on.
Közben keverje össze a tejszínt és a tojást.
Ha letelt a sütési idő, vegye ki a tálat a sütőből, és szórja meg kakukkfűvel, majd öntse rá a tejszínes tojást. Tegye vissza a tálat a sütőbe, és süsse még 10 percig.
Ezalatt reszelje durvára a mozzarellát.
A sült krumplit végül hintse meg a reszelt mozzarellával, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kétszer leöntöttem róla a levet mert a cukkini sokat ereszt.
Nagyon jó, nyájasra számítottam, mert nem igazán szeretem a sült cukkinit, de jó volt. Főleg a bramnorok :-D p.s. Van egy másik receptem a švrikához, ahol van cukkini és az egészségesebb.
Automatikus fordítás
kissé nyájas... mindenképp adj hozzá néhány zöldséget, és akkor jó.
Automatikus fordítás