Fasírt sütőtökkel
- 10 perc
- 70 perc
- Közepesen nehéz
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 393 kcal
- 29 g fehérje
- 15 g zsír
- 35 g szénhidrát
Összetevők
- 170 g árpapehely
- 2x mogyoróhagyma
- 2x közepes sárgarépa
- ½x póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 300 g sütőtökpüré
- 600 g darált marhahús (legalább 90%-os hústartalom)
- 1x tojás
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál csípős paprikapor
- 1 evőkanál tamari szójaszósz
- 1 egy csipet só
- 1 egy csipet bors
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Tisztítsák meg a mogyoróhagymát és a répát, majd a póréhagymát és a fokhagymát vágják apróra vagy turmixolják össze.
Serpenyőben melegítsék meg az olívaolajat, tegyék rá az összeturmixolt zöldséget, majd 10 percig süssék közepes lángon.
Az árpapelyhet egy tálban keverjék össze a sütőtökpürével, a sült zöldséggel és a hússal, ezt követően tegyék rá a tojást, a kakukkfüvet, a csípős paprikát, a tamarit, a sót és a borsot. A keveréket alaposan dolgozzák össze. Vegyenek elő egy fasírtformát, béleljék ki sütőpapírral, majd töltsék bele a masszát. Ezután helyezzék az előmelegített sütőbe, majd 170-180 °C-on süssék 50-60 percig. A kész fasírtot 6 tányérra szétosztva tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kiváló, köszönöm az inspirációt, biztosan megcsinálom máskor is.
Automatikus fordítás
Remek recept :), többször visszatérek hozzá.
Automatikus fordítás