Francia burgonya
- 20 perc
- 27 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 348 kcal
- 22 g fehérje
- 16 g zsír
- 28 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Először hevítse a sütőt 195–200 °C-ra és készítsen elő sütőedényt (20 × 30 cm) és egy nagyobb tálat.
Hámozza meg a burgonyát, mossa meg, majd vágja vékony szeletekre, a camembert reszelje durvára, a kemény sajtot pedig finomra.
A burgonyaszeleteket, a reszelt sajtokat, a tejet, a tejszínes sajtot és a tojást tegye a tálba, majd szórja meg sóval, borssal.
Az egészet jól keverje össze, majd rakja át a sütőedénybe.
Ezután helyezze a sütőedényt az előmelegített sütőbe, majd süsse 25–27 percig 195–200 °C-on. Sütés után hagyja az ételt kissé kihűlni.
A kész sült burgonyát ossza szét 4 tányérba, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Javaslom a burgonya előfőzését. Ha nyersen szeretnénk sütni, akkor nagyon vékony szeletekre kell vágni. Inkább a durvábbat, ilyenkor sokkal tovább kell sütni, legalább egy órát, de akár másfél órát is. Ma tettem bele fokhagymás lilahagymát, remekül finomítja az ízét és a hagyma is ad egy kis színt :). Élvezze.
Automatikus fordítás
Kiváló recept, töltelék és a sütőben eltöltött idő nélkül gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Biztosan újra elkészítem ezt a receptet. Minden bizonnyal olyan szakácsok számára alkalmas, akik nem akarnak időt tölteni a konyhában, de mégis szeretnék jól érezni magukat. 🙂
Automatikus fordítás
Hozzáteszem lényegesen tovább kell sütni, de számomra úgy ahogy van, kiváló recept 👍
Automatikus fordítás