Frikadella
- 40 perc
- 15 perc
- Könnyű
- 16 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 114 kcal
- 7,2 g fehérje
- 7,1 g zsír
- 5,3 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A hagymát hámozza meg és vágja apróra.
Egy tálban keverje össze a sertés- és a marhahúst, majd fokozatosan adja hozzá a többi hozzávalót: a zabpelyhet, a tojást, a hagymát, sót, borsot, és tejet. A kikevert masszát sütés előtt hagyja kicsit pihenni (kb.15 percig).
A húsmasszából formáljon kisebb, kb. tenyérnyi pogácsákat. A fasírt lehetőleg ne legyen magasabb 3 cm-nél, hogy jól átsüljön. Nekünk kb.16 darab húspogácsánk lett belőle.
Mélyebb sütőtálban melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat. A fasírtot rakja felforrósított sütőbe, és közepes lángon süsse 5–6 percig mindkét oldalát.
Vegyen ki a serpenyőből egy fasírtot és vágja ketté. Ha belül még rózsaszín, tegye vissza pár percre és süsse tovább, amíg jól átsül.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy
Automatikus fordítás
Nagyon finom !
Nagyon jók lettek, csak majoránnát és egy kis fokhagymát tettem bele, de sóval, borssal nem volt ugyanaz 😉
Automatikus fordítás