Gombás sült burgonya
- 10 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 385 kcal
- 14 g fehérje
- 18 g zsír
- 43 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Elkészítés
1
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
2
A krumplit és a sárgarépát hámozzák meg, majd tisztítsák meg a gombát, és valamennyit vágják vékony szeletekre.
3
Egy fazékban melegítsenek meg egy kiskanál olívaolajat, tegyék rá a gombát, majd dinszteljék kb. 5 percig közepes lángon. Ezután vegyék le a tűzről.
4
Tegyék a fazékba a ricottát, a szójatejet, a sót és a borsot. Majd tegyék hozzá a szeletekre vágott krumplit, répát és az áttört fokhagymát, és alaposan keverjék össze.
5
A krumplis keveréket tegyék sütőtálba, és előmelegített sütőben süssék 170-180 °C-on kb. 45 percig.
TIPP
A kész sült burgonyát hintsék meg friss petrezselyemlevéllel.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló recept. A szójatejet laktomentes tejszínre cseréltem. Nagyon ízlik.
Automatikus fordítás
Nem volt szójatejem, ezért főzőtejszínnel helyettesítettem
finom recept, tettem bele még gombát is
Automatikus fordítás