Gombás sült burgonya
- 15 perc
- 45 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Nem tudja, mit kezdjen a burgonyával, és már a hűtőben lévő gombát is fel kellene használnia? A hozzávalók így adottak, és együtt kitűnő gombás sült burgonyát készíthet belőlük. A szójatej különleges ízt ad a sültnek, a ricotta pedig még finomabbá teszi.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 315 kcal
- 11 g fehérje
- 13 g zsír
- 38 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
2
A krumplit és a sárgarépát hámozzák meg, majd tisztítsák meg a gombát, és valamennyit vágják vékony szeletekre.
3
Egy fazékban melegítsenek meg egy kiskanál olívaolajat, tegyék rá a gombát, majd dinszteljék kb. 5 percig közepes lángon. Ezután vegyék le a tűzről.
4
Tegyék a fazékba a ricottát, a szójatejet, a sót és a borsot. Majd tegyék hozzá a szeletekre vágott krumplit, répát és az áttört fokhagymát, és alaposan keverjék össze.
5
A krumplis keveréket tegyék sütőtálba, és előmelegített sütőben süssék 170-180 °C-on kb. 45 percig.
TIPP
A kész sült burgonyát hintsék meg friss petrezselyemlevéllel.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Cukkinit, sárgarépát, fokhagymát, majoránnát, túrót, 2 mozzarellát, köményt és kurkumát használtam - fincsi lett az eredmény 💞
Automatikus fordítás
nagyon finom, tettem bele egy kis cukkinit is és a szószt inkább fűszerekkel és gombalevessel ízesítettem
Automatikus fordítás
ízletes recept. ricotta helyett mozzarellát használtam, a szószhoz tettem egy tojást, egy kis natúr joghurtot és még gombát. Egy órát sütöttem
Automatikus fordítás