Gratinált krumpli
- 15 perc
- 40 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 376 kcal
- 16 g fehérje
- 16 g zsír
- 32 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Először melegítse elő a sütőt 180–190 °C-ra.
Egy kerek sütőedényt (⌀ 25 cm) kenjen ki olivaolajjal.
Az edámi sajtot vágja apróra, a parmezánt reszelje finomra, majd egy kisebb tálban keverje össze a tejszínes sajttal, a főzőtejszínnel, az őrölt szerecsendióval, sóval, borssal.
A krumplit vágja vékony szeletekre – erre a mandolin szeletelő a legalkalmasabb, de vághatja éles késsel is.
A sütőedénybe előbb rakjon le egy réteg krumplit, majd kissé locsolja meg az előkészített tejszínes keverékkel. Így folytassa a rétegelést, amíg van krumpli. A legfölső réteg a tejszínes keverék legyen.
A sütőedényt a rakott krumplival tegye az előmelegített sütőbe és süsse 35–40 percig 180–190 °C-on.
A kész gratinált krumplit ossza szét 4 tányérba és tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Imádom a burgonyát mindenféleképpen, és ezekkel nem lehet baj, finom!
Automatikus fordítás
Kicsit még fűszereztem és kétszer annyit készítettem a sajtos keverékből, mert a krumplihoz képest nekem csak az első 2 rétegre volt elég.
Automatikus fordítás