KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először melegítse elő a sütőt 180–190 °C-ra.

2

Egy kerek sütőedényt (⌀ 25 cm) kenjen ki olivaolajjal.

3

Az edámi sajtot vágja apróra, a parmezánt reszelje finomra, majd egy kisebb tálban keverje össze a tejszínes sajttal, a főzőtejszínnel, az őrölt szerecsendióval, sóval, borssal.

4

A krumplit vágja vékony szeletekre – erre a mandolin szeletelő a legalkalmasabb, de vághatja éles késsel is.

5

A sütőedénybe előbb rakjon le egy réteg krumplit, majd kissé locsolja meg az előkészített tejszínes keverékkel. Így folytassa a rétegelést, amíg van krumpli. A legfölső réteg a tejszínes keverék legyen.

6

A sütőedényt a rakott krumplival tegye az előmelegített sütőbe és süsse 35–40 percig 180–190 °C-on.

7

A kész gratinált krumplit ossza szét 4 tányérba és tálalhatja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Janikasify
31. január 2024

Imádom a burgonyát mindenféleképpen, és ezekkel nem lehet baj, finom!

Automatikus fordítás

Katka Bartošová
27. augusztus 2022

Kicsit még fűszereztem és kétszer annyit készítettem a sajtos keverékből, mert a krumplihoz képest nekem csak az első 2 rétegre volt elég.

Automatikus fordítás

Klára Baksová
31. május 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit