![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Először melegítse elő a sütőt 180–190 °C-ra.
Egy kerek sütőedényt (⌀ 25 cm) kenjen ki olivaolajjal.
Az edámi sajtot vágja apróra, a parmezánt reszelje finomra, majd egy kisebb tálban keverje össze a tejszínes sajttal, a főzőtejszínnel, az őrölt szerecsendióval, sóval, borssal.
A krumplit vágja vékony szeletekre – erre a mandolin szeletelő a legalkalmasabb, de vághatja éles késsel is.
A sütőedénybe előbb rakjon le egy réteg krumplit, majd kissé locsolja meg az előkészített tejszínes keverékkel. Így folytassa a rétegelést, amíg van krumpli. A legfölső réteg a tejszínes keverék legyen.
A sütőedényt a rakott krumplival tegye az előmelegített sütőbe és süsse 35–40 percig 180–190 °C-on.
A kész gratinált krumplit ossza szét 4 tányérba és tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Imádom a burgonyát mindenféleképpen, és ezekkel nem lehet baj, finom!
Automatikus fordítás
Kicsit még fűszereztem és kétszer annyit készítettem a sajtos keverékből, mert a krumplihoz képest nekem csak az első 2 rétegre volt elég.
Automatikus fordítás