Gyógyfűszeres lencse
- 5 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 2 adag
Próbálja ki például gyógyfűszeres, répás lencse receptünket. A benne lévő koriandertől, kakukkfűtől medvehagymától és petrezselyemtől illatos, és még véletlenül sem savanyú. Tálaljon hozzá teljes kiőrlésű péksüteményt, és már kész is a kiadós ebéd.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 526 kcal
- 25 g fehérje
- 15 g zsír
- 68 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
- 200 g barna lencse
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2x mogyoróhagyma (apróra vágni)
- 120 g sárgarépa (megtisztítjuk és kockákra vágjuk)
- 2 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál
- 1 teáskanál őrölt római köménymag
- 1 evőkanál szárított medvehagyma
- 1x újhagyma (apróra vágva)
- 1 maroknyi friss petrezselyem (apróra vágni)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
1
Főzze a lencsét sós vízben kb. 20 percig.
2
Majd öntse le a vizet a lencséről, és tegye félre a lencsét.
3
Serpenyőben melegítse meg az olivaolajat, majd dinsztelje meg rajta az apróra vágott mogyoróhagymát az áttört fokhagymával és a fűszerekkel együtt.
4
A répát hámozza meg, mossa meg, és vágja apró kockákra, tegye azt is a serpenyőbe és dinsztelje 10 percig.
5
Végül keverje hozzá a főtt lencsét és a friss, apróra vágott petrezselymet.
6
Sózza, borsozza meg, és legjobb teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalni.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló lencse recept, rendszeresen készítem.
Automatikus fordítás
Hogy ne legyen annyira száraz, azt javaslom, hogy a végén adjunk hozzá egy kis vajat.
Automatikus fordítás
Nagy
Automatikus fordítás