Gyümölcsös gombóc mandulával
- 10 perc
- 2 perc
- Könnyű
- 12 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 190 kcal
- 6 g fehérje
- 8 g zsír
- 23 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Turmixolja össze a mandulát, tegye egy tálba és keverje hozzá a túrót, a citromlevet, a kókuszolajat, a fahéjat és a rizslisztet.
A tészta legyen olyan állagú, hogy golyókat lehessen formálni belőle. Ha túl sűrű, szükség szerint higítsa egy kis vízzel.
Végül édesítse mézzel.
Egy-egy kimagozott szilvát csomagoljon be a mandulás tésztába úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a szilva.
A keverék kb. 10–12 gombóc elkészítéséhez elég.
Egy közepes méretű fazekat töltsön meg félig vízzel, majd forralja fel.
Az előkészített gombócokat tegye a forró vízbe. A gombóc akkor fő meg, ha felúszik a víz tetejére. Előkészített tányérokra ossza szét a gombócokat, és tetszés szerint joghurttal, gyümölccsel vagy mézzel tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
👏🏻
Automatikus fordítás
Epreset készítettem, eperszósszal. Gyorsak és jók😃
Automatikus fordítás