Házi teljes kiőrlésű pizza
- 60 perc
- 25 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 223 kcal
- 11 g fehérje
- 7 g zsír
- 29 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy tálban alaposan keverje össze a lisztet, olajat, élesztőt, langyos tejet, sót és cukrot. Fedje le konyharuhával, és legalább 1 órára tegye meleg helyre, hogy megkeljen.
Egy másik tálban keverje össze a konzerv paradicsomot, az áttört fokhagymát, kakukkfüvet, oregánót és egy csipet sót.
A megkelt tésztát nyújtsa kör alakúra, és helyezze sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A tésztát kenje meg a fokhagymás, fűszeres paradicsom keverékkel.
A tetejére tegyen friss paradicsomot és mozzarellát – mindkettőt szeletelve.
Előmelegített sütőben 190°C-on süsse kb. 25 percig.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A rozsliszttel a tészta sütés után szárazabb, és éppen ellenkezőleg, nagyon ragadós a feldolgozás során. Nekem legközelebb rozs helyett tönkölyvel próbálom ki
Automatikus fordítás
Kiváló! A tészta slampos, mindenki azt rakhat rá, amit akar. Tönkölybúza teljes kiőrlésű lisztet használtam, és szépen kijött a tészta.
Automatikus fordítás