Házi vagdalthús
- 15 perc
- 53 perc
- Könnyű
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 339 kcal
- 33 g fehérje
- 21 g zsír
- 4 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először melegítse elő a sütőt 195–200 °C-ra és készítsen elő sütőformát (25 cm × 30 cm).
Serpenyőben, közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat és a vajat.
Ha felforrósodott a zsiradék, tegye a serpenyőbe az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinsztelje közepes lángon 2–3 percig, állandó kevergetés mellett. Ha megdinsztelte, tegye a hagymát és a fokhagymát egy nagyobb tálba.
A hagymás tálba tegye bele a darált pulykahúst, a darált marhahúst, a majorannát, tojást, paradicsompürét, sót és borsot. Mindezt addig keverje, amíg homogén keverék lesz, ez kb. 10 perc.
Ha a húskeverék eléri a kellő sűrűséget, készítse elő a sütőtálat (25 cm × 30 cm), és töltsön bele 200 ml vizet. A húskeverékből formáljon ovális tömböt, és tegye a sütőtálba.
A sütőtálat tegye az előmelegített sütőbe, majd süsse a húst 195–200 °C-on 45–50 percig.
Ha megsült a vagdalthús, adagokra vágva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Isten fasírtja, egyáltalán nem száraz, talán a legjobb, amit ettem 🙂
Automatikus fordítás
Kiváló
Automatikus fordítás