Karfiolos lepény
- 20 perc
- 6 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 209 kcal
- 7 g fehérje
- 12 g zsír
- 19 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Tisztítsa meg a karfiolt és bontsa rózsáira.
A rózsákat turmixolja össze vagy reszelje meg, majd tegye egy tálba.
A tojásfehérét egy csipet sóval verje fel kemény habbá. A habot óvatosan keverje össze a karfiollal.
Verje fel egy tálban a tejet, a zabpelyhet és a tojássárgáját.
Keverje össze a két tál tartalmát, majd sózza, borsozza meg, fűszerezze majorannával.
Végül tegye hozzá az áttört fokhagymát.
Ha túl sűrű a tészta, adjon hozzá egy-két kanál tejet.
A masszából formázzon lepényeket, serpenyőben melegítse meg az olivaolajat, majd süsse rajta aranybarnára a lepényeket. Süsse mindkét oldalukat, kb. 3-3 percig.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
5
Automatikus fordítás
Javaslom, hogy adjunk hozzá sajtot és süssük meg a palacsintákat a sütőben.
Automatikus fordítás
minden szétesik, kár
Automatikus fordítás