Karfiolos pizza
- 10 perc
- 40 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 147 kcal
- 7 g fehérje
- 10 g zsír
- 7 g szénhidrát
Összetevők
- 1 karfiolfej
- 3x tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál hámozott lenmag
- 1 egy csipet só
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.
Egy fazékban forraljanak vizet. Mossák meg a karfiolt, szedjék rózsáira, tegyék a fazékba, majd közepes lángon főzzék puhára (kb. 5-10 perc).
Öntsék le a vizet a karfiolról és szűrjék le, majd tegyék mixerbe és turmixolják össze.
Ezután tegyék a mixerbe a tészta többi hozzávalóját és addig turmixolják, amíg a keverék egyenletes lesz. Egy sütőlapot fedjenek le sütőpapírral.
A keveréket hordják fel kanállal a sütőlapra úgy, hogy kb. 4 kisebb kerek pizzalap legyen belőle.
Egy evőkanálnyi olívaolajon, közepes lángon dinszteljék 2-3 percig a finomra vágott hagymát. Ezután tegyék hozzá a paradicsompürét, majd pirítsák további 2 percig.
Tegyék hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, majd közepes lángon főzzék a mártást 5 percig. Ízesítsék oregánóval, sóval és borssal.
A kész mártással egyenletesen kenjék meg a pizzákat, majd előmelegített sütőben süssék 180-190 °C-on kb. 20 percig.
Vegyék ki a pizzát a sütőből, tegyenek rá tetszőleges hozzávalókat, majd újabb 10 percre tegyék vissza sülni. A kész pizzát kisebb szeletekre vágva tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
jó ízű a pizza. A sütés körülbelül egy órát vett igénybe, kicsit szétesett
Automatikus fordítás
Maga a pizza nem volt rossz ízű. A tetejére tettem sonkát, kukoricát és reszelt mozzarellát, és még így is elfogadható mennyiségű kalória volt az adagban. A probléma az, hogy rendkívül szétesik. A recept szerint nem tettem bele lisztet, és talán kicsit kisebb lett volna.
Automatikus fordítás