KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 190 °C-ra.

2

Egy fazékban forraljanak vizet. Mossák meg a karfiolt, szedjék rózsáira, tegyék a fazékba, majd közepes lángon főzzék puhára (kb. 5-10 perc).

3

Öntsék le a vizet a karfiolról és szűrjék le, majd tegyék mixerbe és turmixolják össze.

4

Ezután tegyék a mixerbe a tészta többi hozzávalóját és addig turmixolják, amíg a keverék egyenletes lesz. Egy sütőlapot fedjenek le sütőpapírral.

5

A keveréket hordják fel kanállal a sütőlapra úgy, hogy kb. 4 kisebb kerek pizzalap legyen belőle.

6

Egy evőkanálnyi olívaolajon, közepes lángon dinszteljék 2-3 percig a finomra vágott hagymát. Ezután tegyék hozzá a paradicsompürét, majd pirítsák további 2 percig.

7

Tegyék hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, majd közepes lángon főzzék a mártást 5 percig. Ízesítsék oregánóval, sóval és borssal.

8

A kész mártással egyenletesen kenjék meg a pizzákat, majd előmelegített sütőben süssék 180-190 °C-on kb. 20 percig.

9

Vegyék ki a pizzát a sütőből, tegyenek rá tetszőleges hozzávalókat, majd újabb 10 percre tegyék vissza sülni. A kész pizzát kisebb szeletekre vágva tálalják.

TIPP
A pizza tetejére rakhatnak mozzarellát, olajbogyót, sonkát, parmezánt, rukkolát vagy paradicsomot bazsalikommal.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit