Kinoás, sült batátás pogácsa
- 20 perc
- 90 perc
- Közepesen nehéz
- 25 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 97 kcal
- 3 g fehérje
- 6 g zsír
- 9 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra, majd tegye be a megmosott batátát héjában, és süsse puhára kb. 1 órán át 170–180 °C-on.
Eközben készítse elő a kinoát: néhányszor öblítse le forró vízzel, szórja egy fazékba, és töltsön rá dupla annyi vizet, majd tegyen hozzá egy kiskanál sót. Forralja fel, fedje le a fazekat, és főzze puhára (kb. 15 perc takarék lángon). Ezután vegye le a tűzről a fazekat, és hagyja a kinoát fedő alatt még 5–10 percig, hogy magába szívja az összes vizet.
Törje át a fokhagymát, a hagymát vágja apróra. Serpenyőben melegítsen 2 evőkanál napraforgóolajat, tegye rá a fokhagymát és a hagymát, majd 2 percig mérsékelt lángon dinsztelje.
A sült batátát hámozza meg, nyomja szét villával, és egy tálban keverje össze a borsóliszttel, a főtt kinoával, a dinsztelt hagymával és fokhagymával.
Serpenyőben melegítsen 3 evőkanál napraforgóolajat. A keverékből formáljon kis lepényeket, forgassa meg szezámmagban, majd takaréklángon süsse kb. 3–4 percig mindkét oldalát. A tésztából kb. 25 db, kb. 4–5 cm átmérőjű pogácsa lesz.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Szuper recept, nekem nagyon ízlik. Kevesebb lisztet (TK lisztet hasznàltam) raktam bele, csak érzésre, picit ragad, de nem vészes egyáltalán. Jól összeáll és szépen lehet formázni.
Még a többszörös borsómennyiség mellett is őrülten ragacsos volt a keverék. Az íze jó, az első darab megkóstolása után otthon megbeszéltük, hogy nem vonjuk be szezámmal, mert az minden más ízét felülmúlja.
Automatikus fordítás