KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 180 °C-ra, majd tegye be a megmosott batátát héjában, és süsse puhára kb. 1 órán át 170–180 °C-on.

2

Eközben készítse elő a kinoát: néhányszor öblítse le forró vízzel, szórja egy fazékba, és töltsön rá dupla annyi vizet, majd tegyen hozzá egy kiskanál sót. Forralja fel, fedje le a fazekat, és főzze puhára (kb. 15 perc takarék lángon). Ezután vegye le a tűzről a fazekat, és hagyja a kinoát fedő alatt még 5–10 percig, hogy magába szívja az összes vizet.

3

Törje át a fokhagymát, a hagymát vágja apróra. Serpenyőben melegítsen 2 evőkanál napraforgóolajat, tegye rá a fokhagymát és a hagymát, majd 2 percig mérsékelt lángon dinsztelje.

4

A sült batátát hámozza meg, nyomja szét villával, és egy tálban keverje össze a borsóliszttel, a főtt kinoával, a dinsztelt hagymával és fokhagymával.

5

Serpenyőben melegítsen 3 evőkanál napraforgóolajat. A keverékből formáljon kis lepényeket, forgassa meg szezámmagban, majd takaréklángon süsse kb. 3–4 percig mindkét oldalát. A tésztából kb. 25 db, kb. 4–5 cm átmérőjű pogácsa lesz.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Varvara
28. július 2022

renimesi
01. december 2021

Ellča
30. június 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit