Könnyű burgonyasaláta joghurttal és almával
- 15 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 2 adag
A burgonyasalátának nem kell feltétlenül megülnie a gyomrát. Csak néhány hozzávalót kell kicserélni, és máris egy könnyű, friss és mindenekelőtt egészséges salátát készíthet, amelyre nehéz ráunni. Könnyen elkészíthető, és tökéletes köret grillezett húsokhoz. Ezt a burgonyasalátát egyszerűen ki kell próbálnia.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 259 kcal
- 17 g fehérje
- 7 g zsír
- 32 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
Címkék
Elkészítés
1
Sós vízben főzze puhára a burgonyát.
2
A salátaleveleket és a brokkolit tegye egy tálba. Tegye hozzá az almát apró kockára vágva.
3
Egy másik tálban keverje össze a görög joghurtot, az almaecetet, az olivaolajat, a kaprot, a sót és a borsot.
4
A joghurt öntetet tegye a zöldségre, a adja hozzá negyedekbe vágott főtt burgonyát, majd keverje össze a salátát.
5
A kész salátát ossza két adagra, szórja meg kendermaggal és napraforgómaggal.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Vacsorára készítettem el ma. Valóban finom, könnyű saláta. Szerintem önmagában is fogyasztható, nem csak köretként. Ami nem volt itthon rugalmasan helyettesítettem mással: almaecet helyett balzsamecetet használtam, friss kapor helyett szárítottat . A napraforgó mag és a kendermag is lemaradt a tetejéről, de nekem így is nagyon ízlett. Köszönöm a receptet!