
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Először készítsen elő egy fazekat fedővel*. Forraljon fel benne vizet, tegye bele héjastól a megmosott krumplit, és kis lángon főzze kb. 10 percig.
Majd készítse el a lepényeket. Az előfőzött krumplit hámozza meg és reszelje finomra egy nagyobb tálban. Adja hozzá a teljes kiőrlésű tönköly darát, a tojást, egy csipet sót és a tönkölyfinomlisztet, majd kézzel gyúrja tésztává. Tegye a tésztát a munkalapra, és sodrófával nyújtsa ki (ha ragad, hintse meg egy kis liszttel). A tésztát nyújtsa 0,5 cm vastagra, és sütikiszúróval (Ø 6 cm) vágjon belőle karikákat.
Majd serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat közepes lángon. A forró olajba tegye bele a lepényeket, és közepes lángon süsse 1-1 percig mindkét oldalukat. A kész lepényeket helyezze tányérra, és azon melegében tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló 👌 de betettem a sütőbe és megkentem olajjal 😁
Automatikus fordítás
Kitűnő volt
Automatikus fordítás