Kuszkusz pulykahússal és teszínes mártással
- 15 perc
- 18 perc
- Könnyű
- 3 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 593 kcal
- 38,7 g fehérje
- 22 g zsír
- 53,3 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Főzze meg a kuszkuszt a csomagoláson található útmutató szerint.
Mossa meg és tisztítsa mega brokkolit, majd szedje szét rózsáira.
Egy fazékba engedejen elegendő vizet, forralja fel, tegye bele a brokkolit és főzze kb. 5 percig közepes lángon. Ezután öntse le a vizet a brokkoliról, és tegye félre.
A hagymát hámozza meg és vágja apróra. A pulykahúst vágja kisebb darabokra.
Serpenyőben melegítsen 1 evőkanál olivaolajat, és dinsztelje meg benne a hagymát, kb. 2 percig, közepes lángon.
Tegye bele a felszeletelt húst, a kakukkfüvet, sózza, borsozza meg, majd dinsztelje újabb 7 percig. Az utolsó percben tegye rá az áttört fokhagymát, és hagyja, hogy átjárja a fokhagyma illata, és a hús finoman megsüljön.
Öntse rá a szójatejszínt, tegye hozzá az előfőzött brokkolit, és a keveréket még 3 percig főzze.
Végül sóval, borssal ízesítheti.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Jó volt, de valami hiányzott, tettem bele még fokhagymát, több fűszert és egy kis sajtot. A kuszkusz köretként szerintem ebben az esetben nem teljesen boldog választás, utána főztem tésztát, és sokkal jobban ízlett. Remek recept, de sokat kellett változtatnom, hogy elégedett legyek 😅
Automatikus fordítás
a legjobb recept az akár 30 perces szakácskönyvből
Automatikus fordítás