Lazac burgonyával
- 10 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 5 adag
Halnak a lehető leggyakrabban kellene étrendünkben szerepelnie. Mit szólna ezúttal a méz, gyömbér és csili illatú burgonyás lazachoz? Jó étvágyat kívánunk!
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 650 kcal
- 45 g fehérje
- 31 g zsír
- 47 g szénhidrát
Összetevők
5 adag
Elkészítés
1
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
2
Amíg melegszik a sütő, sós vízben főzzék puhára a krumplit.
3
Sózzák meg a lazacot, kenjék meg olajjal, majd tegyék sütőlapra a bőrével lefelé.
4
Készítsenek glazúrt: keverjék össze a gyömbért, a chilit, a mézet, a mustárt és a borsot.
5
A glazúrt egyenletesen kenjék szét a lazacon, majd tegyék az előmelegített sütőbe és süssék 15-20 percig 170-180 °C-on. A sült lazacot tálalják főtt krumplival.
TIPP
A főtt krumplit tálalás előtt szórják meg apróra vágott metélőhagymával. Krumpli helyett krumplisalátát is tálalhatnak (a receptet megtalálják itt, a szakácskönyvben és a weboldalunkon).
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Imádom ezt a receptet, sokadik alkalommal készítettem el.🤩
Automatikus fordítás