Lazacos muffin
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 10 darab
Muffin mint miniszendvics? Akkor itt írhatunk lazacos, sós muffinunkról. Zseniális étel nyári ünnepléshez. Könnyű, épp befér a szájba, és a tetején a lazac tökéletes, mint hab a tortán. Ha partira készül, jusson eszébe!
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 139 kcal
- 8 g fehérje
- 5 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
10 darab
A TÉSZTÁHOZ
- 80 g finom őrlésű kukoricaliszt
- 120 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 200 ml író
- 1x tojás
- 100 g zsírszegény cottage cheese
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Készítsen elő 10 muffin formát és bélelje ki papírkosárral.
2
A kétféle lisztet és a sütőport szórja egy tálba és keverje össze. Tegye hozzá az írót és a tojást, majd keverje össze. Ezután tegye hozzá a cottage cheese-t, majd sózza, borsozza meg, és az egészet alaposan keverje össze.
3
A kikevert tésztát töltse az előkészített muffin formákba, kb. a kosárkák ⅔ részéig.
4
Előmelegített sütőben süsse 20–25 percig 170–180 °C-on. A kész muffint kenje meg ricottával és tegyen rá egy szelet füstölt lazacot.
TIPP
Tálalás előtt a muffint friss kaporral díszítheti.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Mindenkinek tetszett! ☺️ tökéletes!
Automatikus fordítás