
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Először készítse el a batátapürét. Hámozza meg a batátát, mossa meg, és vágja kockára. Egy fazékban forraljon fel 1,5 l vizet, tegye bele a felszeletelt batátát, és főzze kb. 15–20 percig. Majd öntse le a batátáról a vizet és turmixolja finomra. A jelzett mennyiségből kb. 600 g püré lesz.
A tésztát sós forró vízben főzze a csomagoláson feltűntetett utasítás szerint, majd szűrje le. A rizstészta főzési ideje függ a fajtájától és a méretétől, de általában 5-10 percig tart.
Készítsen elő fazekat, és tegye bele a batátapürét. Tegye hozzá a rizstejszínt, keverje össze, és főzze 5 percig kislángon.
Majd tegye hozzá a reszelt cheddart és addig keverje, amíg a cheddar elolvad. Ekkor a fazekat tegye félre, a mártást ízesítse sóval, borssal, és keverje hozzá a főtt tésztát.
*Az eredeti mac ‘n’ cheese recept rövid csőtésztát vagy makaróni tésztát használ. Ez azonban helyettesíthető másfajta – például rozs-, vagy teljes kiőrlésű tésztával is. Így azonban számoljon az eltérő főzési idővel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló recept
Automatikus fordítás
Nagyon rossz, egyáltalán nem ajánlom, nem olyan az íze, mint a Mac&sajtnak, nagyon édes és nyálkás
Automatikus fordítás
Fincsi felső 😻 a kommentek szerint max 100g cheddart és tejszínt tettem, rendes, tehén ✨ tetejére sült sonkát és felső felsőt ajánlom apukámnak is nagyon ízlett 👌 Mindenképpen megspórolom és amikor van édesburgonya, meg fogom főzni ezt a receptet
Automatikus fordítás