KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 406 kcal
  • 10 g fehérje
  • 8 g zsír
  • 78 g szénhidrát

Összetevők

4 adag

Címkék

Elkészítés

1

Először készítse el a batátapürét. Hámozza meg a batátát, mossa meg, és vágja kockára. Egy fazékban forraljon fel 1,5 l vizet, tegye bele a felszeletelt batátát, és főzze kb. 15–20 percig. Majd öntse le a batátáról a vizet és turmixolja finomra. A jelzett mennyiségből kb. 600 g püré lesz.

2

A tésztát sós forró vízben főzze a csomagoláson feltűntetett utasítás szerint, majd szűrje le. A rizstészta főzési ideje függ a fajtájától és a méretétől, de általában 5-10 percig tart.

3

Készítsen elő fazekat, és tegye bele a batátapürét. Tegye hozzá a rizstejszínt, keverje össze, és főzze 5 percig kislángon.

4

Majd tegye hozzá a reszelt cheddart és addig keverje, amíg a cheddar elolvad. Ekkor a fazekat tegye félre, a mártást ízesítse sóval, borssal, és keverje hozzá a főtt tésztát.

5

*Az eredeti mac ‘n’ cheese recept rövid csőtésztát vagy makaróni tésztát használ. Ez azonban helyettesíthető másfajta – például rozs-, vagy teljes kiőrlésű tésztával is. Így azonban számoljon az eltérő főzési idővel.

TIPP
A Mac ‘n’ cheese-t azonnal tálalhatja, vagy elkészítheti a hagyományos recept alapján, amely szerint a tésztát és a mártást még sütőtálba kell helyezni, és 8–10 percig sütni 180 °C-on.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Mira Sabova
19. július 2023

Így ezt a receptet legközelebb javítanom kell, mert nem lett elég sajtos az eredmény és a szósz sem volt elég a tészta mennyiségéhez. Ettől eltekintve rendben van, de nem izgalmas.

Automatikus fordítás

Kateřina Karbanová
02. május 2023

Gyors és jó recept.

Automatikus fordítás

Veronika Tomášková
03. április 2023

érdekes íz. Elolvasva az előző kommenteket, tettem bele több cheddart (80 g helyett 200g) és egy kicsit kevesebb édesburgonyát (mivel volt 1 db édesburgonyám, ami 430g körül volt hámozás után, így azt tettem bele), de így is sokkal többet kóstoltam. édesburgonya, mint sajt. Ennek ellenére nagyon megszerettem, talán egy darab bacont is raknék rá :)

Automatikus fordítás

Értékelések_1421035
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit