
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Először készítse el a batátapürét. Hámozza meg a batátát, mossa meg, és vágja kockára. Egy fazékban forraljon fel 1,5 l vizet, tegye bele a felszeletelt batátát, és főzze kb. 15–20 percig. Majd öntse le a batátáról a vizet és turmixolja finomra. A jelzett mennyiségből kb. 600 g püré lesz.
A tésztát sós forró vízben főzze a csomagoláson feltűntetett utasítás szerint, majd szűrje le. A rizstészta főzési ideje függ a fajtájától és a méretétől, de általában 5-10 percig tart.
Készítsen elő fazekat, és tegye bele a batátapürét. Tegye hozzá a rizstejszínt, keverje össze, és főzze 5 percig kislángon.
Majd tegye hozzá a reszelt cheddart és addig keverje, amíg a cheddar elolvad. Ekkor a fazekat tegye félre, a mártást ízesítse sóval, borssal, és keverje hozzá a főtt tésztát.
*Az eredeti mac ‘n’ cheese recept rövid csőtésztát vagy makaróni tésztát használ. Ez azonban helyettesíthető másfajta – például rozs-, vagy teljes kiőrlésű tésztával is. Így azonban számoljon az eltérő főzési idővel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Így ezt a receptet legközelebb javítanom kell, mert nem lett elég sajtos az eredmény és a szósz sem volt elég a tészta mennyiségéhez. Ettől eltekintve rendben van, de nem izgalmas.
Automatikus fordítás
Gyors és jó recept.
Automatikus fordítás
érdekes íz. Elolvasva az előző kommenteket, tettem bele több cheddart (80 g helyett 200g) és egy kicsit kevesebb édesburgonyát (mivel volt 1 db édesburgonyám, ami 430g körül volt hámozás után, így azt tettem bele), de így is sokkal többet kóstoltam. édesburgonya, mint sajt. Ennek ellenére nagyon megszerettem, talán egy darab bacont is raknék rá :)
Automatikus fordítás