Marha steak rozmaringos burgonyával és gombával
- 40 perc
- 35 perc
- Nehéz
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 410 kcal
- 35 g fehérje
- 19 g zsír
- 23 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Ha szárított gombát használ, előző este áztassa be hideg vízbe vagy enyhén sós tejbe.
A két steaket hagyja állni szobahőmérsékleten legalább 30 percig.
Vágja a burgonyát vékony szeletekre és rakja egy tálba. Tegy hozzá az áttört fokhagymát, az apróra vágott rozmaringot és egy evőkanál olivaolajat. Sózza, borsozza meg, majd alaposan keverje össze.
Rakja előmelegített sütőbe, és süsse kb. 15 percig 180 °C-on (amíg a krumplin kis barna hólyagok keletkeznek).
Tapadásmentes serpenyőben olvasszon meg egy evőkanál vajat. Közben sózza, borsozza meg a húsokat, majd süsse kb. 4-4 percig mindkét oldalukat. Ezután vegye ki a húsokat a serpenyőből és csomagolja alufóliába.
Tegyen a serpenyőbe olvadni még egy evőkanál tisztított vajat, majd tegye rá az apróra vágott hagymát és dinsztelje üvegesre (kb. 1 perc).
Tegye hozzá a gombát, a kakukkfüvet és a borecetet, majd dinsztelje még 2 percig.
A kész steaket vágja szeletekre. Pirított gombával és sült burgonyával tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Be kell vallanom, hogy kiváló. Ez a recept pedig bekerül a kedvenc receptjeim Top 5 közé.
Automatikus fordítás
Nagyon jól éreztük magunkat március 14-én!
A barátomnak nagyon tetszett
Automatikus fordítás