Mini zabpizzák
- 10 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 12 darab
A zabból készült házi minipizza még egészséges is, az örök nagyevők számára is vonzó étel, hiszen ellenállhatatlan. Mi több, teljesen lisztmentes. És hogy mit tesz rá, teljesen Öntől függ.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 95 kcal
- 6,5 g fehérje
- 2,9 g zsír
- 10,9 g szénhidrát
Összetevők
12 darab
Címkék
Elkészítés
1
Hevítsék a sütőt 200 °C-ra. Egy tálban keverjék össze a zabpelyhet és a tojásfehérjét, 2 evőkanál vizet, a sót és a kakukkfüvet.
2
A sütőlapot fedjék le sütőpapírral, majd a masszából formázzanak 8 darab kb. 5 mm vastag körlapot, és tegyék a sütőlapra.
3
A sütőlapot tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 5 percig 190-200 °C-on.
4
Majd vegyék ki a sütőből, és kenjék meg a mini pizzákat ketchuppal, tegyék rá az apróra vágott sonkát és a mozzarellát, majd tegyék vissza a sütőbe, és süssék további 15-18 percig.
TIPP
A kész mini pizzákat friss bazsalikomlevéllel tálalják. Sonka és mozzarella helyett például gombát, babot vagy paradicsomot is tehetnek rá.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Semmi sok, a palacsinta olyan nyájas volt. Én biztosan nem nevezném mini pizzának.
Automatikus fordítás
Ragyogó! Eddigi kedvencem