Mogyoróvajas sült csirke salátával
- 20 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 490 kcal
- 48 g fehérje
- 21 g zsír
- 29 g szénhidrát
Összetevők
- 2x csirkemell (kb. 300 g)
- 40 g mogyoróvaj
- 1 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál paprika, füstölt
- 1x tojás
- egy csipet só
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
Egy tálban keverje össze a mogyoróvajat, az áttört fokhagymát, a fűszereket, a tojást és a sót.
A keverékben forgassa meg a csirkemelleket, majd helyezze sütőpapírral bélelt sütőlapra.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsse kb. 25-35 percig.
Amíg a hús kisül, készítse el a salátát. A céklát vágja karikára, majd félbe, a salátaleveleket tépje nagyobb darabokra, majd mindkettőt ossza szét két tányérra.
Az öntethez keverje habosra a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a mézet és a szójaszószt. Az öntetet egyenletesen csöpögtesse végig a céklán és a salátán.
A megsült csirkeszeleteket vegye ki a sütőből, ellenőrizze, hogy jól átsültek-e, tegye szét a két tányérra, és már lehet is tálalni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Adtam egy második esélyt ennek a receptnek, mert amikor először házi mogyoróvajat használtam, nem sikerült. Ma a vásárolt vajjal nagyon diós volt. Inkább a húsmentes étrendet részesítem előnyben, de értékelem, hogy a hús lédús volt, ízletes "kéreggel". Valószínűleg meg lehetne határozni, hogy melyik salátalevélről van szó (kivéve a jégsalátát). Egyébként a saláta remek köretnek.
Automatikus fordítás