Penne sütőtök mártással
- 15 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 4 adag
A sütőtök százféleképpen elkészíthető, ezúttal egy kiváló tésztaszószhoz használtuk fel. Szóval jó étvágyat!
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 301 kcal
- 12 g fehérje
- 13 g zsír
- 35 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 170 °C-ra.
2
Főzze meg a tésztát a csomagolás útmutatója szerint.
3
Serpenyőben, olivaolajon dinsztelje meg az apróra vágott mogyoróhagymát és az áttört fokhagyma gerezdeket.
4
Majd öntse hozzá a tejet, a sütőtök pürét és a finomra reszelt mozzarellát.
5
Az egészet keverje össze, majd 5 percig hagyja főni.
6
Végül keverje a mártáshoz a tésztát és a spenótot. Ízlés szerint sózza, borsozza meg.
7
Máris tálalhatja, vagy tegye be 20 percre az előmelegített sütőbe, 160-170 °C-on sülni.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az olaszok személyenként 70 g tésztát ajánlanak vacsorára és 100 g ebédre. 170g 4 főre nagyon kevés! Gombával (gombával), Grana Padano sajttal és bazsalikommal javítottam a receptet, de a zöld olajbogyó is bevált. Nagyon finom.
Automatikus fordítás
Szépen néz ki és jó az íze. 200 g mozzarellát és rozsgyümölcsöt tettem bele a penne helyett. Egyszerű és ízletes.
Automatikus fordítás
Kimondottan ízletes!! A spenót fele elég, és jobb, ha feldaraboljuk.
Automatikus fordítás