Póréhagymás, spenótos, gombás sós galette
- 20 perc
- 27 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 261 kcal
- 7 g fehérje
- 17 g zsír
- 17 g szénhidrát
Összetevők
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 90 g vaj (hideg állapotban)
- 120 ml hideg víz (120–150 ml)
- só
Címkék
Elkészítés
Egy tálban keverje össze a tönkölylisztet a hideg vajjal, a vízzel és a sóval. Az így elkészített tésztából gyúrjon golyót, csomagolja háztartási fóliába, és tegye a hűtőbe.
A töltelék elkészítéséhez a serpenyőben közepes lángon melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat. Tegye rá a csiperkegombát, és közepes lángon pirítsa kb. 5 percig. Majd tegye a serpenyőbe a spenótot is, és pirítsa további 1 percig. Ezután vegye le a serpenyőt a lángról.
Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Hintse meg a gyúródeszkát egy kis liszttel. Vegye elő a hűtőből a kihűlt tésztát, kézzel gyúrja át, és tegye az előkészített gyúródeszkára. Sodrófával nyújtsa a tésztát kör alakúvá (⌀ kb. 30 cm). A kör lehet szabálytalan, hullámos szélű.
Készítsen elő sütőlapot, fedje le sütőpapírral, és helyezze rá a kinyújtott tésztát. A tészta közepére töltse át a serpenyőből a tölteléket, hozzá a póréhagymát és a mozzarellát. A tészta szélét hajtsa a sütemény közepe felé.
Helyezze a sütőlapot az előmelegített sütőbe, és süsse 20 percen át 180 °C-on.
A kész galette-et vágja 8 szeletre, így tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
sokkal tovább tartott a sütés, a teszttel nehéz volt dolgozni...
Automatikus fordítás
A felülvizsgálat szerint csak 80 ml vizet adtam hozzá, és a teszt tökéletesen működött. Csodálatos recept. Mindenki szereti.
Automatikus fordítás
Nagyon finom lett.