
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Egy tálban keverje össze a tönkölylisztet a hideg vajjal, a vízzel és a sóval. Az így elkészített tésztából gyúrjon golyót, csomagolja háztartási fóliába, és tegye a hűtőbe.
A töltelék elkészítéséhez a serpenyőben közepes lángon melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat. Tegye rá a csiperkegombát, és közepes lángon pirítsa kb. 5 percig. Majd tegye a serpenyőbe a spenótot is, és pirítsa további 1 percig. Ezután vegye le a serpenyőt a lángról.
Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Hintse meg a gyúródeszkát egy kis liszttel. Vegye elő a hűtőből a kihűlt tésztát, kézzel gyúrja át, és tegye az előkészített gyúródeszkára. Sodrófával nyújtsa a tésztát kör alakúvá (⌀ kb. 30 cm). A kör lehet szabálytalan, hullámos szélű.
Készítsen elő sütőlapot, fedje le sütőpapírral, és helyezze rá a kinyújtott tésztát. A tészta közepére töltse át a serpenyőből a tölteléket, hozzá a póréhagymát és a mozzarellát. A tészta szélét hajtsa a sütemény közepe felé.
Helyezze a sütőlapot az előmelegített sütőbe, és süsse 20 percen át 180 °C-on.
A kész galette-et vágja 8 szeletre, így tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Követtem az értékeléseket, és minden tökéletes volt.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Feltettem 80ml vizet, fűszer nélkül (egyáltalán nem kellett), tettem hozzá sonkát és egy tojást, és abnormálisan kiváló íz jött ki belőle. Könnyen el tudok képzelni különféle kombinációkat. igazán csodálatos recept ❤️
Automatikus fordítás szlovák nyelvről