
Teljes készlet Jókat eszünk

Egy tálban keverje össze a tönkölylisztet a hideg vajjal, a vízzel és a sóval. Az így elkészített tésztából gyúrjon golyót, csomagolja háztartási fóliába, és tegye a hűtőbe.
A töltelék elkészítéséhez a serpenyőben közepes lángon melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat. Tegye rá a csiperkegombát, és közepes lángon pirítsa kb. 5 percig. Majd tegye a serpenyőbe a spenótot is, és pirítsa további 1 percig. Ezután vegye le a serpenyőt a lángról.
Hevítse a sütőt 185 °C-ra.
Hintse meg a gyúródeszkát egy kis liszttel. Vegye elő a hűtőből a kihűlt tésztát, kézzel gyúrja át, és tegye az előkészített gyúródeszkára. Sodrófával nyújtsa a tésztát kör alakúvá (⌀ kb. 30 cm). A kör lehet szabálytalan, hullámos szélű.
Készítsen elő sütőlapot, fedje le sütőpapírral, és helyezze rá a kinyújtott tésztát. A tészta közepére töltse át a serpenyőből a tölteléket, hozzá a póréhagymát és a mozzarellát. A tészta szélét hajtsa a sütemény közepe felé.
Helyezze a sütőlapot az előmelegített sütőbe, és süsse 20 percen át 180 °C-on.
A kész galette-et vágja 8 szeletre, így tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
megteszem 😀
Automatikus fordítás lengyel nyelvről
Hát ez nem esett túl jól. Amellett, hogy nincs feltüntetve a só mennyisége, ezért túlsóztam, így kifolyt a mozzarella (víz volt benne) és a tészta inkább megfőtt, mint megsült. A sütőből egyenesen a kukába került. Túlsózott zagy volt. Ha valaki meg akarja nekem írni, hogy hogyan lehet a fentieket kijavítani, szívesen adok még egy esélyt.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Követtem az értékeléseket, és minden tökéletes volt.
Automatikus fordítás cseh nyelvről