Portobellós pulykaburger
- 25 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 515 kcal
- 33 g fehérje
- 39 g zsír
- 8 g szénhidrát
Összetevők
- 8x portobello csiperkegomba
- 4 evőkanál olívaolaj
- 450 g darált pulykahús
- 1x mogyoróhagyma (finomra reszelve)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt kurkuma (curryfűszerrel is helyettesíthető)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.
A gombát tisztítsák meg és tegyék szét a sütőlapon, majd kenjék meg 2 evőkanál olívaolajjal, és tegyék az előmelegített sütőbe 15-20 percre sülni 170-180 °C-on.
Egy nagyobb tálban keverjék össze a pulykahúst, a reszelt mogyoróhagymát, oregánót, kakukkfüvet, kurkumát, sót és borsot.
A masszából formáljanak 4 egyforma nagy burgert.
Serpenyőben melegítsék meg a másik 2 evőkanál olívaolajat, tegyék rá a burgereket, majd közepes lángon süssék kb. 4-5 percig mindkét oldalukat, vigyázva, hogy ne égjenek oda.
A megsült burgereket finoman vágják meg késsel; így ellenőrizzék, hogy kellően átsültek-e.
Amíg sül a gomba, készítsék el az avokádószószt. Turmixolják össze az avokádót, a ricottát és a citromlevet, ízesítsék sóval, borssal, majd tegyék a hűtőbe.
Végül állítsák össze a burgert. Alulra tegyék a gombát, majd egy réteg avokádószószt, azután a pulykaburgert, a tetszőleges zöldséget, a tetejére pedig ismét sült gomba kerül. Ugyanezt tegyék a többi burgerrel, és máris tálalják.
*A portobellónak, vagyis a kétspórás csiperkegombának jellegzetesen intenzív íze és húsos textúrája van. Rostokban, B6-vitaminban és fehérjében gazdag.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
igazán finom és ízletes. Köszönöm. élvezni fogjuk
Automatikus fordítás