Protein gombóc áfonya öntettel
- 15 perc
- 12 perc
- Közepesen nehéz
- 5 darab
Kedvük van áfonyagaluskához, de nincs kedvük várni, míg kel a tészta? Probálják ki a proteines galuskánkat. Kombinálható például mákkal, dióval vagy szilva- vagy eperlekvárral.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 184 kcal
- 10 g fehérje
- 3 g zsír
- 29 g szénhidrát
Összetevők
5 darab
Címkék
Elkészítés
1
Egy tálban keverje össze a túrót, a tönkölylisztet, a zabpelyhet és a vaníliás proteint. Alaposan gyúrja össze jól formálható tésztává.
2
Tegye a tésztát fél órára a hűtőbe. Ezalatt egy nagy fazékben forraljon vizet.
3
Két leveses kanállal formáljon gombócokat, majd egymás után helyezze őket a forró vízbe. Addig főzze, amíg a gombócok felúsznak a víz tetejére.
4
Amíg fő a tészta, főzze az áfonyát mártás sűrűségűre. Tegye hozzá a mézet és a citromlevet.
5
Ha elkészült a gombóc, öntse rá az áfonyamártást, és hintse meg reszelt túróval.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Fehérjét nem tettem bele, de egyébként nagyon finom volt :)
Automatikus fordítás
Nem volt fehérje. Szóval lemaradtam róla. De vaníliás cukrot tettem bele és ez a bomba❤️
Automatikus fordítás