Rántott csirkehús kukoricapehelyben
- 15 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 249 kcal
- 36 g fehérje
- 5 g zsír
- 20 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A sütőt hevítse 180°C-ra.
Pucolja meg a csirkemellet, mossa meg és vágja szeletkre. Készítsen elő három mélytányért - az egyikbe teljes kiörlésű gabona lisztet, a másodikba sóval és tejjel összekevert tojást, a harmadikba pedig kézzel tört kukoricapelyhet tegyen. Minden csirkemellet először a lisztbe, utána a keverékbe és végül a kukoricapehelybe mártsa.
A húsdarabokat egy sütőpapirral ellátott tepsire tegye, rakja be a sütőbe, csökkentse a hőmérsékletet 170°C-ra és süsse 20-25 percig.
A rántott húst tálalás előtt ellenőrizze - a legvastagabb darabot vegye ki és vágja fel. Ha a közepe még rózsaszínes tegye vissza egy pár percre a sütőbe.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kb
Automatikus fordítás
Kiváló, nagyon jó. Gyerekeknek is készítettem és nagyon ízlett. Van egy speciális sütőpapírom, ami gyakran ráragad valamire. Szóval tettem oda egy kis napraforgóolajat, bedörzsöltem vele a papírt és kiváló az eredmény.
Automatikus fordítás
kiváló, kicsit száraz, de nem tudom, hogy a sütőben van-e :)
Automatikus fordítás