Ricottás sült tészta
- 15 perc
- 50 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 574 kcal
- 27,7 g fehérje
- 23,2 g zsír
- 64,7 g szénhidrát
Összetevők
- 300 g bármilyen csicseriborsó-tészta (szárazon) (teljes kiőrlésű búzából készült tésztával helyettesíthető)
- 250 g mozzarella
- 200 g ricotta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 400 g konzerves szeletelt paradicsom
- 1x közepes vöröshagyma (apróra vágva)
- 3 gerezd fokhagyma (szeletekre vágva)
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- friss bazsalikom (a tálaláshoz)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Egy fazékba töltsön vizet, forrallja fel, sózza meg, és főzze meg benne a tésztát a csomagoláson található leírás szerint.
Serpenyőben melegítsen meg egy evőkanál olivaolajat. Tegye rá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinsztelje kb. 5 percig.
Tegye a serpenyőbe a felszeletelt fokhagymát is, és hagyja, hogy 2 percig megszívja magát.
Majd tegye hozzá a szeletelt paradicsomot, tegye hozzá a kakukkfüvet és a rozmaringot, sózza, borsozza meg, és kis lángon hagyja főni 10 percig.
Eközben hevítse a sütőt 180 °C-ra, készítsen elő egy kb. 25 cm átmérőjű sütőedényt, majd mindkét mozzarellát vágja nagyobb szeletekre.
A kész paradicsommártást keverje össze a főtt tésztával, a ricottával és az egyik felszeletelt mozzarellával.
A tésztás keveréket töltse sütőtálba, majd rakja szét a tetején a másik felszeletelt mozzarellát.
A tálat tegye be a sütőbe és kb. 20 percig süsse 180 °C-on.
A megsült tésztát díszítse friss bazsalikomlevéllel, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Fantasztikusan nyalnak az ujjak
Automatikus fordítás
Az egész családnak ízlett, köszönöm a receptet
Automatikus fordítás