
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Egy fazékba töltsön vizet, forrallja fel, sózza meg, és főzze meg benne a tésztát a csomagoláson található leírás szerint.
Serpenyőben melegítsen meg egy evőkanál olivaolajat. Tegye rá az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinsztelje kb. 5 percig.
Tegye a serpenyőbe a felszeletelt fokhagymát is, és hagyja, hogy 2 percig megszívja magát.
Majd tegye hozzá a szeletelt paradicsomot, tegye hozzá a kakukkfüvet és a rozmaringot, sózza, borsozza meg, és kis lángon hagyja főni 10 percig.
Eközben hevítse a sütőt 180 °C-ra, készítsen elő egy kb. 25 cm átmérőjű sütőedényt, majd mindkét mozzarellát vágja nagyobb szeletekre.
A kész paradicsommártást keverje össze a főtt tésztával, a ricottával és az egyik felszeletelt mozzarellával.
A tésztás keveréket töltse sütőtálba, majd rakja szét a tetején a másik felszeletelt mozzarellát.
A tálat tegye be a sütőbe és kb. 20 percig süsse 180 °C-on.
A megsült tésztát díszítse friss bazsalikomlevéllel, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Gyorsan és könnyen elkészíthető étel. Ricottám nem volt, helyettesítettem krémsajttal. Fűszernek oregánót is használtam. Mozzarella helyett, parmezánt raktam bele, így karakteresebb lett az íze. Nem raktam be a sütőbe, frissen így fogyasztottuk.
Nagyon jól néz ki, meglátjuk milyen íze lesz.. 🤣
Automatikus fordítás