Rizstészta csirkehússal
- 15 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 561 kcal
- 26 g fehérje
- 10,3 g zsír
- 88 g szénhidrát
Összetevők
- 400 g lapos rizstészta (száraz állapotban)
- 300 g csirkemell
- 50 ml gluténmentes szójaszósz (főzőtejszín (12%) is használható)
- ½ nagy, piros kaliforniai paprika
- 1x közepes sárgarépa
- 100 g zöldbab
- 1x friss chilipaprika
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 maroknyi friss koriander (durvára vágni)
- 1 evőkanál hántolt fehér szezámmag
Címkék
Elkészítés
Főzze meg a rizstésztát a csomagoláson feltüntetett útmutató alapján. Ha megfőtt, szűrje le, öblítse le hideg vízzel, majd hagyja lecsöpögni.
A csirkemellet vágja csíkokra, majd egy tálban keverje össze a szójaszósz felével.
A paprikát, a répát és a zöldbabot vágja csíkokra, a chili paprikát pedig karikára.
Wokban vagy mély serpenyőben melegítse meg az olajat. Közepes lángon előbb a csirkehúst pirítsa aranybarnára, majd tegye hozzá a zöldséget, és pirítsa tovább még 5 percig, amíg a zöldség megpuhul.
Keverje a raguba a megfőtt rizstésztát, és az egészre öntse rá a maradék szójaszószt és forralja át.
Végül szórja rá a szeletelt koriandert, szezámot és chili paprikát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Egyszerű, nagyon jó alap egy kis kreatív főzéshez otthonról. Pontosan a recept szerint főztem, de iszonyatosan sok íz hiányzott, a szóján kívül nem sok érdekesség volt számomra - legközelebb mindenképp alapnak fogom használni, de teszek bele póréhagymát, fokhagymát , gyömbér, esetleg kínai fűszerek és mindenképp aprítok még chilit és megszórom lime-mal 😋
Automatikus fordítás
Nagyon finom, biztosan el fogom készíteni máskor is :)
Automatikus fordítás
gyors és kiváló
Automatikus fordítás