Spagetti tofu mártással
- 10 perc
- 15 perc
- Könnyű
- 2 adag
A vegetáriánus tészta nem feltétlenül csak paradicsomszószos spagettiből állhat. Nyúljon ma a füstölt tofu, a szójakrém és a bébi spenót után, és játsszon az ízek igazi szimfóniáját. Meglátja, hogy a vendégek örömmel fogadják majd.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 688 kcal
- 30 g fehérje
- 40 g zsír
- 51 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
- 120 g teljes kiőrlésű spagettitészta (száraz állapotban)
- 2 evőkanál repceolaj
- 1x nagy vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (szeletekre vágva)
- 200 g füstölt tofu (finomra reszelve)
- 200 ml szójatejszín (12%-os főzőtejszínnel helyettesíthető)
- 1 teáskanál szárított medvehagyma
- 50 g friss bébispenót (fagyasztva is megfelelő)
- só
Címkék
Elkészítés
1
A spagettit főzze meg forró sós vízben a csomagoláson feltűntetett útmutató szerint.
2
Amíg fő a tészta, napraforgón dinsztelje meg az apróra vágott hagymát.
3
Tegye a hagymához a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd dinsztelje tovább kb. 2 percig.
4
Ezután tegye hozzá a finomra reszelt tofut, majd pirítsa további 5 percig.
5
Öntse rá a szójatejszínt, tegye hozzá a medvehagymát, majd sózza meg.
6
A mártást, a tésztát és a spenótot keverje össze, úgy tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nekünk nem tetszett
Automatikus fordítás
Jó, de jól kell fűszerezni. ;-)
Automatikus fordítás